Galerija

foto1

foto2

foto3

 • Klet

  Ker naša ponudba obsega kar sedemnajst različnih vinskih polnitev, je za nas predelava grozdja v vino zelo zahteven proces, ki je prilagojen posameznim sortam.

  Grozdje vseh belih sort maceriramo in s tem v naših vinih dosežemo večjo polnost, skladnost ter bolj intenziven in obstojen okus. Temu veliko pripomore tudi bâtonnage. Vino namreč več mesecev pustimo na odmrlih kvasovkah in ga pogosto mešamo.

  Vina iz starejših vinogradov in vsa rdeča vina hranimo in staramo v 225 - litrskih sodčkih iz francoskega in slovenskega hrasta (tehnologija barrique) ter v velikih-20 hektoliterskih lesenih sodih. Ta vina v sodih doživljajo stalen stik s kisikom, počasi se jim zmanjšuje delež sadnih arom, ki pa se povezujejo z novimi vinskimi aromami.

  Za pridelavo mladega vina uporabljamo tehnologijo t.i karbonske maceracije, tako kot to delajo pri francoskem vinu Beaujolais v Burgundiji. Na ta način vino ohranja vso svežino zrelih jagod in nas ob pitju spomni na komaj končano trgatev.

  Še en francoski vpliv je precej močan - proizvodnja penin. Našo penino Donna Regina pridelujemo po klasični šampanjski metodi. Rumena rebula in chardonnay sestavljata osnovno vino, ki se nato pet let v steklenicah razvija v zrelo in uležano penino. Drobni in dolgotrajni mehurčki se sproščajo v verižicah in tako sami največ povedo o kakovosti naše penine.

  Pri naših vinskih posebnostih, kot je recimo sladko vino Čarvina, uporabljamo tehnologijo passito. Grozde dveh avtohtonih briških sort, rebule in zelenke, sušimo v lesenih platojčkih in jih pol leta po trgatvi sprešamo.